Sök
  • CassavaShop

Historien om Pão de QueijoHur och varifrån kommer den brasilianska delikatess?

Pão de Queijo härstammar, likt många andra brasilianska livsmedel, från afrikanska slavar i det som idag är i Braslien, . Slavarna skulle blötlägga och skalla cassavaroten för att få fram föda - detta utvecklades till en form av bakning och de blev från början någon form av brödliknande rätt. Vid denna tid fanns emellertid ingen ost i bollarna. I slutet av 1800-talet blev fler ingredienser tillgängliga för det afro-brasilianska samfundet i Brasilien såsom mjölk och ost. I staten Minas Gerais, mjölkproduktionens centrum i Brasilien vid den tiden, började man med detta och tillförde just ost och mjölk till stärkelsebollarna. Så, med en kombination av afro-brasilianskt etnicitet och det intensive jordbruket i Minas Gerais, så tillfördes ingredienserna till tapiokamjölet och vips - det blev som vi idag känner till som Pão de queijo.

Idag följer brasilianare inte bara det klassiska receptet på det ursprungliga brödet, men bakar det också med andra ingredienser för att varier med olika smaker och brödet äts till allt fler måltider och tillfällen. Det är tillgängligt dygnet runt och säljs ofta i barer, men äts oftast till frukost, färskt från ugnen och med en kopp kaffe. I Brasilien är det också mycket vanligt förekommande i matvaruaffärer, stormarknader och bagerier, de finns både industrialiserade eller handgjorda.

Under de senare decennierna har dessa delikatesser även nått Nordamerika och Europa - om än inte i närheten av samma utsträckning som i Brasilien. I väst är det vanligare att de äts till ett glas vin eller en öl - gärna med olika kryddor för att förstärka smaken ytterligare eller blanda i någon form av skinka eller bacon.

Sist men inte minst, eftersom det är gjort av tapioka, är brasilianska ostbröd, eller Pão de Queijo, är det naturligt 100 % glutenfritt! Beställ dem gärna härifrån cassavashop - en enkel mix som du blandar med ost, olja, ägg och vatten.


23 visningar

©2019 by CassavaShop.

CassavaShop Sverige